April 26, 2024

Kickboxningens historia & Kickboxning hos Boxyard

Kickboxningens historia & Kickboxning hos Boxyard

Kickboxningens Historia och Varför Du Bör Träna Hos Boxyard i Tyresö

En Historisk Överblick

Kickboxning är en kampsport som kombinerar element från boxning och karate och tog form under 1960-talet i Japan. Sporten utvecklades som en sammansmältning av österländska och västerländska stridskonster vilket skapade en dynamisk och publikfriande kampform. Snart spred sig populariteten till Nordamerika där den modifierades ytterligare. Ofta med inslag från andra kampsportstilar som Muay Thai, vilket ledde till flera olika stilar inom sporten.

Under 1970-talet började kickboxning att formaliseras med fastställda regler och viktklasser, vilket gjorde det möjligt för sporten att växa internationellt. Idag är kickboxning en globalt erkänd sport med tävlingar som lockar utövare från alla världens hörn. Modern kickboxning inkluderar en mängd tekniker från olika kampsporter och erbjuder en omfattande träning som förbättrar styrka, smidighet, uthållighet och taktisk skicklighet.

Träna Kickboxning hos Boxyard

På Boxyard i Tyresö erbjuder vi toppmodern kickboxningsträning i en välkomnande och inspirerande miljö. Vår träningsfilosofi är grundad på att utveckla varje individ till sin högsta potential, oavsett tidigare erfarenhet eller fysiska förutsättningar. Här är några anledningar till varför du bör välja oss för din kickboxningsträning:

  • Erfarna instruktörer: Vårt team består av kvalificerade och passionerade instruktörer som har omfattande erfarenheter både som utövare och tränare.
  • Omfattande träningsprogram: Vi erbjuder klasser som passar alla nivåer, från nybörjare till avancerade tävlingsutövare.
  • Modern utbildning: Vi kombinerar traditionella tekniker med de senaste träningsmetoderna för att erbjuda en holistisk träningsupplevelse.
  • Gemenskap och stöd: Att vara en del av Boxyard innebär att du blir en del av en stöttande gemenskap som hjälper dig att nå dina mål.

På Boxyard är vi stolta över att främja en kultur av respekt, disciplin och kontinuerlig förbättring. Vi tror att kickboxning inte bara är ett sätt att hålla sig i form, utan också en väg till personlig utveckling och självinsikt.

Kom och träna Kickboxning i Tyresö

Om du letar efter en plats där du kan växa, utmanas och kampsportsmål är Boxyard platsen för dig. Kontakta oss eller besök vår anläggning i Tyresö för att lära dig mer om våra program och hur vi kan hjälpa dig att ta dina färdigheter till nästa nivå.

Boka en provträning och starta din resa med oss idag!

Starta här